Украинското министерство на отбраната опроверга медийните съобщения от  вчера, че

...
Украинското министерство на отбраната опроверга медийните съобщения от  вчера, че
Коментари Харесай

Киев отрича уволнението на ген. Залужни

Украинското министерство на защитата опроверга медийните известия от  вчера, че главнокомандващият Валерий Залужний е бил уволнен като началник на въоръжените сили заради  патовата обстановка във войната с Русия, съобщи ДПА. " Уважаеми публицисти, отговаряме на всички по едно и също време: това не е правилно ", разгласи министерството в Teлеграм.

Украинските медии оповестиха, че президентът Володимир Зеленски е уволнил командира, само че подобаващ декрет не беше оповестен. Говорителят на Зеленски Серхий Никифоров също отхвърли известията.  " Това не е предмет на разискване ", съобщи той съгласно украинската осведомителна организация Интерфакс-Украйна. 

50-годишният Залужний става главнокомандващ няколко месеца преди съветската инвазия през февруари 2022 година Под негово командване украинските войски устояха на нашествието и даже си върнаха контрола над част от окупираните територии, преди напъните да забуксуват. Генералът е известен измежду своите бойци и популацията. За него даже се говореше, че има политически упоритости, което той отхвърля. 

Но в украинската войска не всичко е наред, показва ДПА. След недоволства от бойци, които се борят на източния фронт, за дефекти в оборудването, доставките и храната, министърът на защитата Рустем Умеров призна за някои пропуски. По време на непланирани инспекции са регистрирани " доста нарушавания ", заяви министърът във Facebook. Инспектирани са били и доставките на хранителни артикули. По думите на Умеров хранителни запаси на стойност над 1,2 млн. евро са липсвали и не са били доставени. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР